Toont alle 2 resultaten

XLR kabels

XLR kabels herken je aan de forse connectoren. Wil jij een XLR kabel kopen, of meerdere XLR kabel bestellen? Dat kan bij Het Onderdelenhuis, de specialist voor allerlei audiokabels. XLR connectoren worden ook wel Cannon pluggen genoemd en worden veel gebruikt in de geluidstechniek. De XLR kabel komt voor in verschillende versies waarbij de connectoren via twee tot zeven polen verbonden zijn. In de geluidstechniek wordt de driepolige versie het meest gebruikt. Bij intercomsystemen en scrollers worden vier polen met elkaar verbonden. Bij het DMX-512 protocol worden 5 polen met elkaar verbonden, hoewel daar ook in toenemende mate de driepolige XLR kabel wordt toegepast.

XLR kabel kopen


Wat zijn XLR kabels

De XLR kabel met de opvallend forse connectoren is al een oudgediende in de professionele audiowereld. Al n 1958 werd hij door Cannon gebruikt en wordt daarom ook wel Cannon plug genoemd. Een XLR kabel wordt meestal gebruikt om diverse audioproducten met elkaar te verbinden. Elektrische muziekinstrumenten kan je (vaak indirect via een voorversterker) met behulp van een XLR kabel verbinden aan een mengtafel of audiorecorder. Zo kan jij muziek opnames maken en met name microfoons, versterkers en mixers op elkaar aansluiten. De geluidskwaliteit die u kunt bereiken via XLR kabels is meestal uitstekend. Bovendien kunnen ze gebruikt worden om apparatuur zoals microfoons van externe voeding te voorzien. Behalve geluidskwaliteit en voeding is ook de robuustheid van de connector een reden waarom de XLR verbinding na meer dan 50 jaar nog steeds vaak wordt gebruikt.

XLR kabel en lengte

Wij verkopen al XLR kabels vanaf 1 meter met een maximale lengte van 30 meter. Ook hebben wij haspels met XLR tot 100 meter. Vrijwel elke XLR kabel wordt gebalanceerd verbonden waardoor ruis wordt verminderd, hetgeen bij kabels vanaf 5 meter eigenlijk een must is. Wij verkopen vooral vaak professionele XLR kabels. Deze zijn geschikt voor intensief gebruik en voldoen aan alle kwaliteitsnormen. De kabels hebben een gevlochten aarding. Komt je lengte te kort tijdens het aansluiten van de XLR kabel? Geen probleem! Wij hebben ook diverse XLR verlengkabels in ons assortiment. Jij kan ook gebruik maken van een XLR koppelstuk die de producten met elkaar verbindt.

XLR aansluitingen

De XLR kabel heeft 2 types connectoren XLR Male en XLR Female. Een van de weinige vervelende zaken aan een XLR verbinding is dat de pinnen niet steeds standaard worden verbonden. Pin 2 en 3 werden bijvoorbeeld in de Verenigde Staten jarenlang omgekeerd gesoldeerd. Hierdoor werd bij verkeerde koppeling ook de fase van het signaal omgekeerd, met vervelende gevolgen voor de kwaliteit van het geluidssignaal. Sinds een aantal jaren zijn ook de Verenigde Staten het meer algemene 2+ / 3- systeem gaan gebruiken. Bij nieuwe apparatuur leveren polen 2 en 3 dus geen problemen meer op, maar vooral bij oudere Amerikaanse apparatuur kan dit wel nog het geval zijn. Zeker in de audio-industrie wordt nog met regelmaat van deze oudere apparatuur gebruik gemaakt. Check dus altijd even hoe jij de apparatuur onder de motorkap is gesoldeerd.

XLR kabels en meer

Om XLR connectoren te kunnen verbinden, hebben wij diverse verlooppluggen. Veel gebruikt wordt de XLR jack kabel. XLR tulp zie je ook nog wel eens. Een ander soort verbinding voor wat betreft het aantal aansluitingen is de XLR multikabel. Hierbij is een groot aantal XLR kabels samengevoegd. Deze meervoudige verbindingskabel wordt ook wel snake genoemd en wordt gebruikt om stageboxen te verbinden met mengpanelen die een eindje verderop staan.

XLR kabel kopen

Bij Het Onderdelenhuis bestel je gemakkelijk en voordelig je XLR kabel online. Dit kan allemaal bij Het Onderdelenhuis. De specialist voor allerlei audiokabels zoals de XLR kabels.