Wasmachine pompen

Wasmachine pompen zijn een belangrijk onderdeel van wasmachines. De wasmachine is natuurlijk een mooi instrument om gemakkelijk en snel je wasgoed mee schoon te maken, maar het apparaat heeft zo nu en dan wel wat onderhoud nodig. Wanneer je merkt dat de wasmachine het water niet meer afpompt, dan is dit natuurlijk zeer vervelend. Het water blijft dan in de wastrommel staan, waardoor de was nat blijft en je met een wastrommel vol water blijft zitten. Het kan ook zijn dat het wasprogramma onderbroken wordt doordat het water niet meer wordt weggepompt. Daarom is een wasmachine pomp een belangrijk onderdeel van de wasmachine.

Wasmachine pomp kopen

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.


Verschillende wasmachine pompen

Helaas is het zo dat voor iedere wasmachine een verschillende pomp aanwezig is. Soms is het zo dat je met een universele wasmachine pomp de oude wasmachine pomp kunt vervangen. Het vervangen van een wasmachine pomp is niet altijd eenvoudig. Maar als je handig bent, is het best goed te doen. Als er nog water in de wasmachine staat. Valt er gelukkig nog genoeg aan te doen. Waar je namelijk op moet letten is de waterpomp. Schakel de wasmachine om te beginnen uit en haal de stekker uit het stopcontact zodat je bij de waterpomp kunt komen. Onderaan de wasmachine zie je een deksel, die je gemakkelijk tijdelijk kunt verwijderen. Hierachter bevindt zich onder meer de afvoerbuis van de wasmachine pomp. Met deze pomp kan het water wat nog in de machine zit er gemakkelijk uit komen. Verwijder het deksel en leg een handdoek op de vloer met een zo breed mogelijke emmer erbovenop, zodat er zoveel mogelijk water kan wegstromen. En de emmer dit kan opvangen. Als dit niet mogelijk is dan veel oude handdoeken te gebruiken die het water kunnen opvangen. Zo krijg je de wasmachine leeg van het overtollige water wat nog in de wasmachine zit.

Wasmachine pomp vervangen

Mocht je het zelf willen proberen om de wasmachine pomp te vervangen? Dat kan natuurlijk als je handig genoeg bent. Mocht dit toch niet lukken? Is het ook mogelijk dat je wasmachine na de bovenstaande behandeling nog steeds niet werkt? In dat geval is het beter om dit door een specialist te laten verrichten aan het apparaat. Door de wasmachine te openen kan de vakman de slang inspecteren die van de kuip naar de wasmachine pomp gaat. Hier kunnen zich ook kleine voorwerpen en kledingstukken hebben opgestapeld. Hiervoor dien je de wasmachine wel open te maken en het is beter om dit uit te laten voeren door iemand met kennis van zaken dan om dit zelf te gaan proberen. In het laatste geval kan het zo zijn dat je per ongeluk iets kapot maakt. Een monteur kan er een nieuwe wasmachine afvoerpomp in plaatsen.