Transformatoren

Transformatoren kopen en of een nieuwe transformator bestellen? Dat kan bij Het Onderdelenhuis, de specialist in allerlei stroom voedingen. Transformatoren worden toegepast voor het verhogen of verlagen van een wisselspanning en/of voor het galvanisch scheiden van de primaire en secundaire stroomkringen. LED transformatoren zijn hier te verkrijgen.

Transformator kopen

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.


Transformatoren

Transformatoren afgekort "trafo" is een statisch, dat wil zeggen zonder bewegende onderdelen elektrisch apparaat, bestaande uit magnetisch gekoppelde spoelen. De werking is als volgt: stuur je een veranderlijke stroom door een van de spoelen, de primaire spoel of primaire zijde genoemd, dan wordt in de andere spoel(en), de secundaire, een spanning opgewekt. Een belangrijke toepassing is het omzetten van een hogere wisselspanning, zoals de netspanning, naar de gewenste lagere wisselspanning. De hogere wisselspanning op de primaire spoel met meer windingen veroorzaakt daarin een wisselstroom, die in deze spoel door de wet van Lenz een vrijwel even grote en tegengestelde inductiespanning opwekt, noemt men zelfinductie.

LED transformatoren

Er zijn verschillende LED transformatoren te verkrijgen. Voor 12 Volt LED lampen heb je een LED transformator nodig. Deze LED transformatoren presteren ook uitstekend bij een lage belasting zoals bij LED lampen, in tegenstelling tot transformatoren voor halogeen. Onze dimbare transformatoren zijn met veel typen 230 Volt LED dimmers in de 230 Volt aansluiting uitstekend te dimmen.

Transformator bestellen

Wil jij een speciale transformator bestellen? Dat kan bij Het Onderdelenhuis. Wij doen onze uiterste best om dit voor je te regelen! Let op! De verzending is wel één dag langer dan normaal. Hou hier dus rekening mee, zodat jij het alsnog op tijd kunt gebruiken. Wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder.