Stroomkabel

Stroomkabel kopen en of bestellen? Dat kan bij Het Onderdelenhuis, de specialist voor allerlei draad en kabel. Een stroomkabel word ook wel een elektriciteitsleiding genoemd.

Stroomkabel kopen

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.


Stroomkabels

Een stroomkabel is een elektriciteitsleiding en transporteert elektrische stroom. Deze leidingen (vroeger sprak men van geleidingen) bestaan in ieder geval uit elektrisch geleidend materiaal, al dan niet met daaromheen een elektrisch isolerende mantel. Een elektriciteitsleiding ook bestaan uit meerdere kernen van elektrisch geleidend materiaal (aders) waarbij iedere ader afzonderlijk elektrisch is geïsoleerd van andere aders en het geheel met een mantel is omgeven. De meeste elektriciteitsleidingen bij huisinstallaties zijn voorzien van twee of drie aders. Bij twee aders zijn dit de fase (bruine isolatie) en de nulleider (blauwe isolatie). Leidingen met drie aders zijn daarnaast voorzien van een aardedraad (geel/groene isolatie).

Stroomkabel bestellen

Heb je meerdere meters stroomkabels nodig? Dat is geen probleem! Bij Het Onderdelenhuis kan jij, je benodigde meters stroomkabel op maat bestellen. Let op bij het bestellen! De levering duurt wel één dag langer. Wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder.