Toont alle 3 resultaten

Speciaal batterijen

Speciale batterijen kopen en of bestellen? Dat kan bij Het Onderdelenhuis. Bestel snel en voordelig batterijen online. Bekijk hier ons uitgebreide assortiment speciale batterijen.

Speciale batterijen kopen


Speciale batterijen

Een batterij is een element bestaande uit meerdere elektrochemische cellen voor het leveren van elektriciteit, die ontstaat door de omzetting van opgeslagen chemische energie in elektrische energie. Historisch gezien worden een aantal parallel of in serie geschakelde elektrochemische cellen, Leidse flessen of condensatoren een 'batterij' genoemd. In de volksmond heeft ook een enkele cel de naam van het geheel gekregen.

Energie batterijen

De energie die een batterij onder optimale condities kan leveren, verkrijgt men door de capaciteit (in mAh) te vermenigvuldigen met de spanning over de polen (in V). Neem als voorbeeld de penlite (AA), capaciteit 3330 mAh en spanning 1,5 V. De energie die hij kan leveren is dan 5VAh (3330mAh x 1,5 V). Dit is 5 Wh. Bij een typische prijs van 1 euro voor een penlite komt dit neer op een energieprijs van 20ct/Wh; vergelijk dit met de energieprijs van het elektriciteitsnet: deze is typisch 20 ct/kWh en dus wel 1000 keer zo goedkoop.

Speciale batterijen bestellen

Wil jij speciale batterijen bestellen? Dat kan bij Het Onderdelenhuis. Staat de batterij die jij wilt hebben er niet tussen? Geen probleem, Het Onderdelenhuis kan de juiste batterij(en) bestellen. Let op, hierdoor komt de levering pas één dag later. Is dit geen probleem? En wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder.