Enig resultaat

Scart kabels

Een scart kabel kopen en of scart kabels bestellen? Dat kan bij Het Onderdelenhuis, de specialist voor audio en videokabels. Sluit je eenvoudig al je scart apparatuur aan. Hoewel scart op den duur vervangen zal worden door de nieuwe digitale standaarden zoals HDMI en DVI, is de Scart kabel bij TV en video nog veel te zien. Veel mensen gebruiken immers nog apparatuur waarop scart in- en uitgangen zitten. Ook voor digitale televisie wordt tegenwoordig nog vaak een decoder gebruikt die met een scart kabel op de TV wordt aangesloten. Hoewel de digitale standaarden dus in opmars zijn, zijn we voorlopig nog niet van de analoge scart kabels af!

Scart kabel kopen


Scart kabels

De scart standaard werd in 1978 ontworpen en is de afkorting van een even fraaie als vooral ook niet uit te spreken Franse technische benaming. SCART staat voor Syndicat des Constructeurs d'Appareils Radiorécepteurs et Téléviseurs of vertaald Unie van radio- en televisiefabrikanten. De naam waaronder scart ook bekend stond is: euroconnector. Voordat scart werd gebruikt, bestond er in Europa namelijk geen standaard voor dit soort kabels die in alle landen werd gebruikt, vandaar de naam euroconnector. Die je overigens weer vergeten kunt, omdat iedereen nog steeds de term scart gebruikt. Voor zo lang als het duurt dan, want HDMI en DVI verdringen langzaam maar zeker scart.

Scart kabels thuis en professioneel

Omdat scart verbindingen nogal eens “via een omweg” verlopen (denk aan de oude videorecorder verstopt achter in de kast), hebben wij voor alle voorkomende situaties wel een scart kabel in ons assortiment. Vanaf een halve meter tot een scart kabel van 20 meter, met haakse en met rechte stekkers en inclusief alle verloopstukken zoals een scart splitter en scart verloopstekker. Naast scart kabels voor thuisgebruik heeft Het Onderdelenhuis ook een aanbod scart kabels voor professioneel gebruik. Dit zijn extra geïsoleerde kabels, die zorgen voor een optimale data overdracht via scart, met minimaal verlies.

Scart naar HDMI & scart naar VGA

Wil jij, je scart signaal omzetten naar een andere videostandaard Tegenwoordig is de scart naar HDMI adapter de meest bekende. Veelal gebruikt om het analoge signaal van videorecorders om te zetten naar HDMI voor de nieuwste TV's. Voor het afspelen van beeld van een digitale televisie ontvanger met HDMI op een oudere TV met scart kan je gebruik maken van een HDMI naar scart adapter. Zo heeft Het Onderdelenhuis ook de volgende scart adapters: scart naar S-video; scart naar VGA; scart naar component; scart naar composiet; scart naar jack.

Splitters en adapters

Het Onderdelenhuis heeft naast enkelvoudige scart kabels ook kabels waarmee je je scart-signaal kunt splitten. Handig als je voor meerdere beeldschermen één video-signaal wilt gebruiken. Knutselt je liever je eigen scart kabel in elkaar? Ook dan hebben wij alle materialen die je nodig hebt, zoals de juiste losse scart stekkers. Ook kan je bij ons alle benodigde producten kopen voor het gebruik van scart bij computerschermen. Scart heeft daartoe RGB geïmplementeerd op een wijze die vrijwel identiek is aan de opbouw van VGA. Je ziet dan ook nog steeds grafische kaarten en oudere beeldschermen die nagenoeg uitsluitend met scart goed zijn aan te sturen.

Scart kabel online kopen of bestellen

Een scart kabel kopen? Doe jij online bij Het Onderdelenhuis. Wij helpen je graag verder bij de juiste aankoop. Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heb je nog vragen over een scart kabel of over de bezorging van je bestelling? De klantenservice is telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat jij straks precies het juiste product bestelt.