Toont alle 3 resultaten

Rookmelders

Rookmelders kopen en of bestellen? Dat kan bij Het Onderdelenhuis, de specialist voor beveiliging. Er zijn verschillende rookmelders te verkrijgen. Er zijn melders die voorzien zijn van een rookmelder met koolmonoxidemelder. Maar ook rookmelders met heldere noodverlichting.

Rookmelder kopen

-14%
ROOKMELDER 3V DRAADLOOS KOPPELBARE
29,99

Rookmelders

Een rookmelder (soms brandmelder genoemd) is een detector die alarm slaat na waarnemen van rookdeeltjes (aerosolen), die kunnen wijzen op een (beginnende) brand. Een rookmelder kan een zelfstandig apparaat zijn, maar steeds vaker zijn rookmelders verbonden met een brandmeldinstallatie.

Plaatsing rookmelder

Rook is lichter dan lucht en zal een ruimte van boven naar onder vullen. Om de rook tijdig te ontdekken dient een rookmelder aan het plafond bevestigd te worden. Uitzondering hierop is een puntdak: in dit geval kan de rookmelder het beste 50 - 100 cm onder de nok bevestigd worden. Het aantal melders hangt af van de te bewaken oppervlakte en de hoogte van het plafond. Indien er gekozen wordt voor thermische melders zijn er meer detectiepunten nodig bij hetzelfde oppervlak als bij rookmelders.

Rookmelders bestellen

Wil jij meerdere rookmelders bestellen? Dat kan bij Het Onderdelenhuis. Let op als je meerdere nieuwe rookmelders besteld, hierop zit één dag langere levertijd. Hou hier dus rekening mee. Wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder.