Retourneren

Retourneren product(en)

onderdelenhuis

Retourneren: Ben je niet tevreden of heb je een verkeerd product besteld? Je kunt je bestelling binnen 14 dagen aan ons retour melden via een RMA (Return Merchandise Authorization) aanvraag. Je ontvangt van ons een bevestiging dat je de bestelling retour kunt zenden. De kosten voor het retour zenden worden niet door ons vergoed. Controleer daarom ook eerst of je retourzending voldoet aan de voorwaarden.

Zodra je via een RMA aanvraag hebt aangegeven je bestelling retour te zenden, ontvang je van ons een bevestiging met instructies voor retourzending en een RMA nummer. Vanaf dat moment heb je 5 werkdagen de tijd om de zending retour te sturen. Je bent zelf verantwoordelijk voor een correctie manier van verpakken en verzenden. Je kunt zelf kiezen welke koerier je gebruikt om het pakket aan ons te verzenden. Om de verzendkosten zo laag mogelijk te houden voor je, is het mogelijk je retourzending naar ons toe te sturen. Wanneer je de gegevens van Het Onderdelenhuis invult zoals aangegeven op de contactpagina.

Zodra wij je retourzending hebben ontvangen zullen wij deze beoordelen. Is deze akkoord, dan ontvang je van ons een bevestiging en zal het aankoopbedrag binnen 10 werkdagen retour gestort worden op de door jou gebruikte rekening.

Retourneren in de winkel

Het is mogelijk een online bestelling retour te brengen in de onderdelenwinkel. Dit is mogelijk zonder het aanmaken van een RMA aanvraag. Ga binnen 14 dagen met de bestelling retour naar de winkel. Neem altijd de meegeleverde pakbon mee. Zonder pakbon kan de winkel geen retouren aannemen. De verkoper controleert of de bestelling voldoet aan de voorwaarden voor retour. Als dit het geval is ontvang je van onze verkoper een ontvangstbewijs van de retourname. Op dit ontvangstbewijs staat beschreven welke producten retour genomen zijn. Na het retour brengen van de bestelling ontvang je het aankoopbedrag binnen 10 werkdagen retour op de door jou gebruikte rekening.

Heb je een product online besteld maar afgehaald en afgerekend in de winkel? Dan is het een normale transactie voor de winkel, en is de ontvangen kassabon je aankoopbewijs. Je kunt dan op vertoon van de kassabon ruilen en retourneren binnen 14 dagen. Bij een retourname ontvang je dan direct je geld retour.

Het herroepingsrecht

Je hebt een afkoelingsperiode van 14 dagen om zonder opgaaf van redenen het product te retourneren, ingaande op de dag van ontvangst van het product. Je hebt vanaf het moment van de retourmelding nog 14 dagen de tijd om het product terug te zenden. Het product kan alleen ongebruikt en, indien mogelijk, in originele verpakking geretourneerd worden. Voor het retourneren van de bestelling zijn de retourkosten voor je eigen rekening. Het Onderdelenhuis zal het bedrag binnen 14 dagen crediteren. Tevens kan je gebruik maken van het formulier.

Het Onderdelenhuis vergoedt alle betalingen van de consument, inclusief eventuele leveringskosten door Het Onderdelenhuis in rekening gebracht voor het geretourneerde product (als de gehele order retour komt), onverwijld doch binnen 14 dagen volgend op de dag waarop je hem de herroeping meldt. Tenzij Het Onderdelenhuis aanbiedt het product zelf af te halen, mag het wachten met terugbetalen tot hij het product heeft ontvangen of tot je aantoont dat je het product hebt teruggezonden, naar gelang welk tijdstip eerder valt. Het Onderdelenhuis gebruikt voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat je hebt gebruikt, tenzij je instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos voor je. Als je hebt gekozen voor een duurdere methode van levering dan de goedkoopste standaardlevering, hoeft Het Onderdelenhuis de bijkomende kosten voor de duurdere methode niet terug te betalen.

Voorwaarden retourzending

De meeste producten worden mooi verpakt geleverd in een doosje of blister. Deze zijn niet altijd even gemakkelijk open te krijgen. Probeer dit toch zo voorzichtig mogelijk te doen en de verpakking zo min mogelijk te beschadigen. Het is voor Het Onderdelenhuis erg belangrijk dat Het Onderdelenhuis, het product zonder waardevermindering weer kan verkopen, mocht je het product aan ons retourneren.

Er zijn producten die (na het openen van de verpakking) niet retour gezonden kunnen worden:

– Artikelen die beschadigd, incompleet en niet meer verkoopbaar zijn.
– Inkt cartridges en toners waarvan de verpakking geopend is en/of het seal is verwijderd. Stel voordat je een (originele) verpakking opent. Vast of het geleverde cartridgenummer in je printer zit.
– Verbruiksartikelen welke geopend zijn of waarvan een seal is verwijderd. Denk hierbij aan reinigings- of ontkalkingsvloeistoffen, oliën of bijvoorbeeld plakfolie voor mobiele telefoons of tablets.
– Artikelen waarbij hygiëne een belangrijke rol speelt. Denk hierbij aan geopende verpakkingen van in-ear-headsets, scheerbladen en messenkoppen, elektrische tandenborstels en apparaten voor persoonlijke verzorging (neustrimmers, tondeuses, thermometers).
– Alle onderdelen (mechanisch en elektrisch) welke ingebouwd en/of aangesloten zijn geweest in een apparaat. Aansluitcontacten van elektrische onderdelen als modules, koolborstels, schakelaars, relais en dergelijke; zijn in de fabriek gecoat. Zodra deze aangesloten worden met stekkertjes zijn er direct aansluitsporen zichtbaar. Mochten deze worden aangetroffen door ons bij ontvangst van een retourzending, zullen deze onderdelen niet retour worden genomen. Eventuele verzendkosten om het product weer aan je te verzenden zal Het Onderdelenhuis deze in rekening moeten brengen.
– Speciale bestellingen. Artikelen welke speciaal besteld voor je zijn bijvoorbeeld op basis van een verrichte offerte, kunnen niet retour tenzij in de offerte schriftelijk anders staat aangegeven.

Heb je vragen over een artikel dat je retour wilt zenden, neem dan contact op met onze klantenservice. Wil je een artikel of bestelling retour melden, dan doe je dit door gebruik te maken van een RMA melding.

Product kapot geleverd?

Is er iets mis met je bestelling? Dat is heel vervelend en als de specialist in oplossingen wil Het Onderdelenhuis ook dit zo snel mogelijk voor je oplossen en anders wel een goede oplossing willen aanbieden.

Schade door transport

Het Onderdelenhuis verzend via PostNL. Mocht een bezorger van PostNL een zending aanbieden bij je, die open of flink beschadigd is, adviseren wij je de zending te weigeren. Blijkt nadat je het pakket hebt aangenomen dat de inhoud beschadigd is, zul je dit moeten melden binnen 24 uur bij PostNL via telefoonnummer 058-233 3333. Deze melding is nodig voor het eventueel omruilen van het of de product(en). Neem hierna contact op met de klantenservice van Het Onderdelenhuis.

Heeft PostNL het pakketje netjes bij je afgeleverd, maar is er toch een probleem met de inhoud? Is bijvoorbeeld het product defect, beschadigd of is niet het juiste product geleverd? Neem dan contact op met de klantenservice.

Is alles wel goed geleverd, maar wil je de bestelling toch retourneren? Kijk dan op de retourpagina hoe je een bestelling kunt retourneren.

Wat is de retourstermijn?

Is het bestelde product niet naar verwachting? Dan wil je het product natuurlijk retour kunnen doen. Dat snappen wij, en dus doen wij daar ook niet moeilijk over. Binnen 14 dagen na ontvangst kun je jouw bestelling aan ons retour melden. Zodra je van ons een RMA nummer hebt ontvangen via mail, heb je 14 werkdagen de tijd om de zending retour te zenden.

Zodra wij je retourzending hebben ontvangen zullen wij deze beoordelen. Is deze akkoord, dan ontvang je van ons een bevestiging via de mail en zal het aankoopbedrag binnen 10 werkdagen na het retourneren van het product gestort worden op de door jou gebruikte rekening.