Toont alle 2 resultaten

Lijm

Lijm kopen en of lijmen bestellen? Dat kan hier bij Het Onderdelenhuis de doe het zelf specialist. Er zijn verschillende lijmen te verkrijgen van: blokkenlijm, contactlijm, daklijm, gipslijm, houtlijm, glasvezellijm, PVC lijm, tegellijm, secondelijm, universele lijm, montagelijm, glaslijm, vloerlijm, tegelpasta en lijmverwijderaars.

Lijm kopen

4,49
8,99

Lijmen

Een lijm, kleefmiddel of adhesief is een tussenstof die twee of meer delen permanent aan elkaar bevestigt. Een lijm kan zowel een natuurlijke als een kunstmatige oorsprong hebben. Enkele moderne lijmen zijn extreem sterk en zeer belangrijk in moderne constructies en in de industrie.

Lijm en het proces

Lijmen is, anders dan lassen en solderen, een verbindingstechniek die bijna alle materialen met elkaar verbinden kan. Bij lijmen hoeven, in tegenstelling tot bij lassen en solderen, de te verbinden materialen niet verwarmd te worden. Ook wordt de kracht gelijkmatig van het ene materiaal naar het andere materiaal overgebracht. Voor een goede lijmverbinding is een juiste lijmkeuze en een beheerst lijmproces belangrijk. Het lijmproces bestaat uit: reinigen van de substraten (ondergrond), het geschikt maken van de ondergrond, het aanbrengen van de lijm, het reageren van de lijm. Zodat deze zijn werk kan doen en alles aan elkaar blijft plakken / hechten.