Enig resultaat

Knoopcellen

Knoopcellen kopen en of knoopcel batterijen bestellen? Dat kan bij Het Onderdelenhuis. De specialist voor allerlei verschillende soorten knoopcellen. Een knoopcel, knoopcelbatterij, knoopbatterij of ook wel alleen knoopje of in het Engels: button cell, ook coin cell is een schijfvormige batterij, ongeveer ter grootte van een knoop.

Knoopcel batterij kopen

varta v8gs silver 1,55v sr55 knoopcel batterij VT4173101401-1
3,99

Knoopcel batterijen

In tegenstelling tot bij normale batterijen is de behuizing doorgaans met de pluspool en het dekseltje met de minpool verbonden. Er is slechts één batterijcel. Er zijn vele soorten knoopcellen in allerlei maten en met uiteenlopende spanningen en energie-inhoud. Knoopcellen worden toegepast in veel draagbare elektronische apparaten die een zeer gering stroomverbruik hebben. In kleine apparaten, zoals horloges, zou een grotere batterij onpraktisch zijn. Meestal worden deze apparaten inclusief het batterijtje verkocht en niet zelden is de levensduur van de knoopcel langer dan van het apparaat. Voorbeelden hiervan zijn: horloges, rekenmachines, gehoorapparaten, computers en soms ook in speelgoed.

Knoopcel alkaline batterijen

Alkaline knoopbatterijen zijn er in verschillende groottes en uitvoeringen. Het zijn kleine knoopcel batterijtjes met een spanning van 1.5V. Een alkaline knoopcel wordt afhankelijk van de fabrikant veelal aangeduid met LR of AG in de naam. Je treft alkaline knoopcel batterijen in zeer uiteenlopende toepassingen aan zoals hierboven is omschreven.

Alkaline knoop batterijen

Het beste is om Alkaline knoopcel batterijen op een koele en droge plaats te bewaren. Koel is niet hetzelfde als koud. Een droge ruimte op kamertemperatuur -niet bij de verwarming- is meer dan voldoende. Op de batterij of verpakking staat een houdbaarheidsdatum, hou deze altijd in acht en gebruik de batterijen niet meer als die datum is verlopen. Een tip: bewaar batterijen op een vaste plek en zorg dat je nieuwe en gebruikte batterijen gescheiden houdt van elkaar. Lege batterijen horen niet in de prullenbak maar kan je bij het Klein Chemisch Afval aanbieden.

Soorten Alkaline knoopcellen

Alkaline knoopcel batterijen kopen bij Het Onderdelenhuis is uiterst gemakkelijk. Er zijn vele soorten knoopcellen te verkrijgen. De kleinste heeft een diameter van 5,8 mm en een dikte van slechts 1,25 mm. De grootste twee meten 24,7 en 25 mm rond bij een dikte van 7,7 en 7,5 mm.

Alkaline knoopcellen bestellen

Mocht de desbetreffende knoopcel batterij er niet tussen staan. Geen probleem, Het Onderdelenhuis kan aan alle knoopcellen komen. Hebben wij de juiste niet op voorraad liggen. Weet dan wel dat de levering daarvan één dag later zal zijn. Mocht je meer informatie willen en of willen bestellen? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.