Kettingen & Tandwielen

Kettingen kopen en of tandwielen bestellen? Dat kan bij Het Onderdelenhuis, de fiets specialist voor allerlei fietsen en onderdelen. Er zijn verschillende soorten fietskettingen en bijbehorende tandwielen te verkrijgen.

Fietsketting / tandwiel kopen

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.


Fietskettingen

Een fietsketting is een onderdeel van een fiets. De fietsketting is een zogenaamde rollenketting en zorgt voor de krachtoverbrenging van het pedaal naar het achterwiel via de kettingwielen. Fietskettingen zijn in verschillende breedten te koop. Een ketting voor een fiets met een 10-versnellingscassette is smaller dan die voor een bakfiets. Gewone fietsen hebben meestal een ketting van 1/8 inch (1/8", inwendige kettingbreedte). Bij fietsen met een derailleur is de inwendige en uitwendige breedte van belang. De fietsketting mag niet tussen de tandwielen vallen, het naastgelegen tandwiel niet raken en overeenkomen met de dikte van het tandwiel. Een ketting is dan ook gemaakt voor een bepaald tandwielpakket (cassette).

Fietstandwielen

Hieronder een overzicht van het tandwielpakket met de bijbehorende uitwendige breedte van de ketting. 06 speed - 7,8 mm 07 speed - 7,3 mm 08 speed - 7,1 mm 09 speed - 6,6 tot 6,8 mm 10 speed - 6,2 mm (Shimano, Campagnolo) 10 speed (Narrow) - 5,88 mm (Campagnolo, KMC) 10 speed (Narrow, Direction) - 5,88 mm (Shimano CN-5700, CN-6700, CN-7900) 11 speed - 5,5 mm (Campagnolo, KMC, Shimano CN-9000)

Kettinglijn

De kettinglijn van een fiets is de hoek van de fietsketting ten opzichte van het frame. Een evenwijdige loop met een uitlijning van het voorste kettingwiel met het achterste, levert een betere kettinglijn op. Daarnaast wordt de kettinglijn ook wel als afstandsmaat gebruikt tussen de hartlijn van het frame en het midden van voor- of achterkettingwiel(en). Een geoptimaliseerde kettinglijn vermindert vooral slijtage aan de fietsketting en kettingwielen.

Fietsketting / tandwiel bestellen

Wil jij een fietsketting kopen en of een fietstandwiel bestellen? Dat kan bij Het Onderdelenhuis. Let op! Bij een telefonische bestelling dien je er rekening mee te houden dat de verzending wel één dag langer is dan normaal. Hou hier dus rekening mee, zodat jij het alsnog op tijd kunt gebruiken. Wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder.