Enig resultaat

Jack Tulp Kabels

Ben jij op zoek naar een 3.5mm van jack naar tulp kabel? Wil jij een jack tulp kabel kopen? Of wil jij meerdere jack tulp kabels bestellen? Het Onderdelenhuis is de specialist in audiokabels en heeft een brede collectie waarbij je kan kiezen uit verschillende lengtes. Een 3.5mm jack naar tulp aansluitkabel is een ideale bekabeling om je smartphone of tablet rechtstreeks op je audio-apparatuur aan te kunnen sluiten. Met dit snoer heb je geen verloopstekkers nodig.

Jack Tulp kabel kopen


Wat zijn jack tulp kabels

De meest gebruikte versie van de jack tulp kabel is de stereojack naar tulp kabel met twee tulpstekkers. Deze jack tulp kabel wordt veel gebruikt voor het aansluiten van draagbare audio-apparatuur op een vaste audio-installatie met tulpconnectors. Denk hierbij aan je smartphone en of tablet. Let er bij het aansluiten van jack naar tulp kabel op dat je de volumeregelaar van je audio-installatie helemaal op zacht draait of de audio-installatie uitzet. Omdat de tulpstekker eerst met de middenpen contact maakt, ontvangt je audio-installatie een signaal met een 50 Hertz bromtoon. Zit de jack naar tulp kabel eenmaal goed aangesloten, dan zorgt de afscherming van de jack naar tulp kabel dat het bromsignaal verdwenen is. Sluit daarna de jack naar tulp kabel aan op je smartphone, of tablet. Zet nu het volume op je audio-installatie laag en schakel de installatie in als deze uitstond. Zet nu de volumeregelaar op de smartphone op laag en kies een muzieknummer. Je kan nu met de regelaars van de smartphone en de audio-apparatuur een instelling zoeken waarbij de muziek goed klinkt en niet vervormt.

Jackconnector wat is dat

De 3,5 millimeter jackconnector die je aan de uiteinden van een jack naar tulp kabel vindt, is een veelgebruikte connector op draagbare apparatuur. De 3,5 millimeter jackconnector is een ruimtebesparende connector, waardoor deze door fabrikanten vaak op draagbare apparatuur wordt toegepast. Omdat in tegenstelling tot de tulpconnector die maar een kanaal kan overdragen, de jackplug het complete stereosignaal kan overdragen, is er maar één jackplug nodig waar twee tulpconnectors nodig zijn. Hiermee wordt op draagbare apparatuur veel ruimte bespaard. Bijkomend voordeel is dat een 3,5 chassisdeel niet uitsteekt, iets dat wel het geval is bij een tulpchassisdeel. De standaard jackconnector is voorzien van drie aansluitingen en kan daardoor worden gebruikt voor het overdragen van een stereo audiosignaal. De tip van de jackconnector wordt gebruikt voor het linkerkanaal, de ring wordt gebruikt voor het rechterkanaal en de schacht wordt gebruikt als gemeenschappelijke massa. De jackplug is bijzonder handig in gebruik. Hij is eenvoudig in te pluggen, zonder dat jij als gebruiker op de polariteit hoeft te letten. Druk de plug door tot deze met een voelbare klik vastklikt.

Tulpconnector wat is dat

Een tulpconnector die je aan het uiteinde van een een jack tulp kabel vindt, is een van de meest gebruikte connectors in de audiowereld. Een tulpconnector heeft een aantal voordelen ten opzichte van zijn voorgangers. De tulpconnector biedt een goede afscherming tegen interferentie van elektromagnetische invloeden van buitenaf. Omdat er per kanaal één tulpconnector wordt gebruikt, zorgt de tulpconnector ook voor een uitstekende kanaalscheiding die beter is dan zijn voorganger de audio DIN connector. De tulpconnector is een connector die eenvoudig is in gebruik. Omdat de stekker en het chassis coaxiaal uitgevoerd zijn, past de stekker in elke positie in het chassisdeel. De tulp stekker wordt wanneer ingestoken in het chassisdeel, door twee veermechanismes op zijn plaats gehouden. De buitenste ring van de stekker klemt zich rond de buitenring van het chassisdeel. De middenpen van de stekker wordt door een veermechanisme in het chassisdeel vastgeklemd. Deze veermechanismes zorgen naast het vastklemmen van de stekker ook voor een goed en kraakvrij elektrische contact.

Jack Tulp kabel kiezen

Bij de overdracht van een analoog audiosignaal kan een te lange jack naar tulp kabel tot kwaliteitsverlies leiden. Daarnaast is een te lange jack naar tulp kabel gevoeliger voor interferentie. Dit is met name merkbaar in een 50 Hertz bromtoon die goed waarneembaar is in stille passages. Voor de hoogste signaalkwaliteit is het daarom belangrijk dat je een jack naar tulp kabel kiest die niet langer is dan noodzakelijk. Voor het aansluiten van een smartphone of tablet zal een snoer van 2 meter in vrijwel elke situatie voldoen. Een bijzondere kabel is de vierpolige jack tulp kabel. De jackplug aan deze bekabeling heeft in plaats van drie contacten zoals bij een stereokabel vier contacten. Aan het andere einde van deze kabel zitten in plaats van twee tulp stekkers, drie tulpstekkers. Deze bekabeling wordt gebruikt bij video-apparatuur, waarbij de rode en witte tulpconnector voor het stereosignaal worden gebruikt en de gele tulpconnector voor het videosignaal wordt gebruikt. Een andere speciale jack naar tulp kabel is de kabel met een 6,3 millimeter jackstekker. Deze jack wordt veel toegepast als hoofdtelefoonaansluiting en als aansluiting op een elektrische muziekinstrument.

Jack naar Tulp kabel bestellen

Wil jij een jack naar tulp kabel kopen? Of juist meerdere jack naar tulp kabels bestellen? Dat is mogelijk bij Het Onderdelenhuis, de specialist in audiokabels.