Installatiedraad

Installatiedraad kopen en of bestellen? Dat kan bij Het Onderdelenhuis, de specialist voor allerlei draad en kabel. Installatiedraad is elektriciteitsdraad dat gebruikt wordt in elektrische installaties. Deze draden hebben een massieve koperen kern en een isolatie die meestal uit vinyl bestaat. Men spreekt dan ook over vinyldraad (afgekort VD). Via deze draden vloeit stroom van de meterkast naar de wandcontactdozen en schakelaars.

Installatiedraad kopen

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.


Installatiedraad en stroomsterkte

De maximaal toelaatbare stroomsterkte van installatiedraad is afhankelijk van de doorsnede. Er zijn drie gangbare maten voor gebruik in huisinstallaties: 1,5 mm², veilig te gebruiken tot 10 A met smeltveiligheden of 16 A met installatieautomaat. Deze maat wordt meestal als schakeldraad voor verlichting gebruikt. 2,5 mm², veilig te gebruiken tot 16 A met smeltveiligheden of 20 A met automaten. Contactdozen dienen met dit type draad te worden aangesloten. 6 mm², veilig te gebruiken tot 32 A met smeltveiligheden of 40 A met automaten. Vooral gebruikt voor hogere vermogens, zoals een elektrische oven.

Installatiedraad bestellen

Installatiedraad bestellen? Dat kan bij Het Onderdelenhuis. Hier kan jij meerdere meters bedrading verkrijgen direct vanaf de rol. Je kan ook zelf een rol installatiedraad bestellen. Wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder.