HDMI kabels

HDMI kabel kopen en of HDMI kabels bestellen? HDMI betekend High Definition Multimedia Interface en is in de TV wereld als videokabel niet meer weg te denken. Het Onderdelenhuis heeft natuurlijk de standaard HDMI kabels binnen het assortiment, als maar ook verlengkabels, omvormers en versterkers voor een ideaal beeld op je televisie.

HDMI kabel kopen

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.


Welke HDMI kabels

Op het gebied van audio- en videoapparatuur vinden steeds nieuwe ontwikkelingen plaats die hogere eisen stellen aan het te verbinden medium, de kabel. Gedurende de tijd zijn er opvolgende HDMI kabel versies ontwikkeld. De HDMI kabels zijn van het type 1.4 en hoger, waardoor ze gespecificeerd zijn als Ultra HD. Ondersteund worden 4K (3840 x 2160 pixels), 3D weergave, ARC (Audio Return Channel), HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection) en internetverkeer. De artikelen met 2.0b ondersteunen daarboven ook HDR (High Dynamic Range). Ondanks de veelheid aan versies blijft de eigenlijke keuze beperkt tot twee mogelijkheden, waardoor het maken van een juiste keuze niet ingewikkeld is. Alleen als je HDR ondersteuning wenst, kies je het beste voor versie 2.0b en in alle andere gevallen voldoet 1.4. Hier hoef je dus geen moeilijke afwegingen te maken.

HDMI apparaten & connectoren

Niet-mobiele apparatuur is altijd voorzien van de bekende grotere connectoren. Voor mobiele apparatuur zijn er echter twee andere typen connector ontwikkeld: mini- en micro-HDMI. Deze zijn onder andere te vinden op digitale camera’s. Er is een veelheid aan producten verkrijgbaar die het je mogelijk maken toestellen met een verschillende connectormaat met elkaar te verbinden. Heb je een dergelijk artikel of verloopstuk nodig? Zorg dan voordat je een keuze maakt dat je bepaalt welke connectortypen je nodig hebt en of dit een mannetje (male) of vrouwtje (female) uitvoering moet zijn (een vrouwelijke ingang vereist bijvoorbeeld een mannelijke connector). Het kan ook zijn dat een andere standaard omgezet moet worden in HDMI of omgekeerd. Hiervoor heeft Het Onderdelenhuis ook een ruim assortiment aan producten zoals: verloopstekkers, verloopsnoeren en omvormers.

HDMI kabelkwaliteit

Mensen die ervaring hebben met analoge signalen weten dat de kabelkwaliteit direct de beeldkwaliteit of geluidskwaliteit beïnvloedt. Bij digitale signalen functioneert dit iets anders. Hier is meer sprake van alles of niets. Het werkt of het werkt niet. Bij een korte HDMI kabel, waarbij een thema als signaaldemping van minder belang is dan bij een lange variant, zullen goedkope en dure uitvoeringen dezelfde beeld- en geluidskwaliteit opleveren. In het geval van langere afstanden en in omgevingen waarbij veel stoorsignalen aanwezig zijn zal een duurdere uitvoering met betere geleiders en optimale afscherming zeer zeker een goede investering zijn. Niet voor een beter beeld of geluid, maar omdat een minder hoogwaardig product hier simpelweg minder goed functioneert. Buiten kabels in verschillende lengtes vind je in ons assortiment ook HDMI versterkers of verlengers om het signaal over langere afstand goed te kunnen behouden.