Fietsremmen

Fietsremmen kopen en of juist die ene speciale nieuwe fietsrem bestellen? Dat kan bij Het Onderdelenhuis, de fietsonderdelen specialist voor alle fietsremmen. Een rem is een inrichting om bewegende voorwerpen tot stilstand te brengen. De bekendste toepassing van een rem is die bij de fiets. Fietsremmen zijn essentieel voor het stoppen van de fiets tijdens het fietsen.

Fietsrem kopen

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.


Fietsremmen

Fietsremmen bestaan er in vele soorten: er zijn remmen gebaseerd op mechanische wrijving, zoals de schijfrem, de trommelrem en de blokkenrem. De mechanische rem, zoals de trommel- en schijfrem, zet de bewegingsenergie door middel van wrijving direct om in warmte. Die warmte wordt vervolgens weer afgevoerd aan de buitenlucht. Dat de productie van de warmte sneller gaat dan het afvoeren is te merken aan het feit dat remmen erg heet kunnen worden. Bij fietsen wordt de handrem bediend met een of twee hendels aan het stuur. De rem zelf is meestal een velgrem of trommelrem. Meestal is er een rem op elk wiel, waarvan er een met de linker- en een met de rechterhand wordt bediend. Heeft een fiets geen handremmen, dan is er meestal een terugtraprem. Deze is vooral op eenvoudige Hollandse fietsen bekend.

Fietsrem bestellen

Wil jij meerdere fietsremmen kopen, of juist net die ene speciale, nieuwe fietsrem bestellen? Dat kan bij Het Onderdelenhuis. Let op! Bij een telefonische bestelling dien je er rekening mee te houden dat de verzending wel één dag langer is dan normaal. Hou hier dus rekening mee, zodat jij het alsnog op tijd kunt gebruiken. Wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder.