Toont alle 2 resultaten

Fietspompen

Fietspomp kopen en of meerdere nieuwe fietspompen bestellen? Dat kan bij Het Onderdelenhuis, de fietsaccessoires specialist. Een fietspomp gebruik je om je fietsbanden mee te voorzien van lucht. Er zijn verschillende soorten fietspompen te verkrijgen binnen het assortiment. De meest verkochte fietspomp is de bekende standaard fietspomp van het merk Jumbo.

Fietspomp kopen


Werking fietspompen

Een fietspomp is een apparaat waarmee lucht in fietsbanden kan worden geblazen. De pomp of indien aanwezig de slang van de pomp, wordt aangesloten op het ventiel van de band. Door het op en neer bewegen van de pompstang wordt lucht in de band geperst. De fietspomp is een zuigerpomp: in de fietspomp zit een luchtkamer (de cilinder) die aan de ene kant wordt afgesloten met een zuiger met daaraan een voorgevormd leertje (of een materiaal met ongeveer vergelijkbare eigenschappen), en aan de andere kant op het ventiel van een fietsband wordt aangesloten. Het leertje hoort met de opstaande rand naar beneden gemonteerd te worden. Door de zuiger in te drukken, wordt de druk in de cilinder vergroot. Dat drukt het leertje naar buiten en sluit dus de cilinder af. Hoe hoger de luchtdruk, hoe beter deze afsluiting werkt. Met een verkeerd gemonteerd leertje, of een met een verkeerde vorm, werkt dit principe niet. Het ventiel in de band blijft gesloten, totdat de druk in de cilinder hoger is dan die in de band. Dan springt het ventiel open en staat de cilinder in contact met de fietsband. Aangezien de druk in de cilinder hoger is dan in de fietsband, zal er lucht vanuit de fietspomp naar de fietsband stromen; de band wordt nu harder. Waardoor de fietsband wordt opgepompt door de fietspomp.

MTB fietspomp

Een fietspomp voor een mountainbike MTB moet altijd een pompkop voor een Schrader of Dunlop ventiel hebben. Deze wordt ook wel een "autoband ventiel" genoemd. Alle fietspompen bij Het Onderdelenhuis zij voorzien van zo'n pompkop.

Racefietsen fietspomp

De fietsbanden van een racefiets beschikken altijd over een Presta ventiel. Daarom moet de fietspomp een pompkop hebben die op een Presta ventiel past. Alle pompen bij Het Onderdelenhuis zijn voorzien van zo’n pompkop.

Fietspompen met bandenspanningsmeter

De bandenspanning kan zeer belangrijk zijn tijdens het fietsen op de racefiets of de mountainbike. De juiste bandenspanning kan namelijk zorgen voor de juiste hoeveelheid grip, rolweerstand en demping. Een bandenspanningsmeter op je fietspomp is daarom een handig middel om je fietsbanden altijd van de juiste hoeveelheid lucht te voorzien.

Onderweg een lekke band?

Krijg je onderweg een lekke band? Dan is een minipomp of CO2 pomp ideaal om snel je fietsbanden mee op te kunnen pompen. De CO2 pompen beginnen steeds meer te worden gebruikt. Hiermee kan je in één beweging je band oppompen. Ook past deze gemakkelijk in je achterzak of zadeltasje. Pas op! Wanneer je de fietsband oppompt, wordt het CO2 patroon extreem koud, waardoor je vingers vast kunnen plakken! Voor wie liever de ouderwetse manier pretendeert kan ook met een minipomp prima uit de voeten. Voor beide opties hebben wij zeer goede producten binnen Het Onderdelenhuis.

Fietspomp bestellen

Wil jij een meerdere fietspompen en of gewoon een nieuwe fietspomp bestellen? Dat kan bij Het Onderdelenhuis. Let op! Let op! De verzending is wel één dag langer dan normaal. Hou hier dus rekening mee, zodat jij het alsnog op tijd kunt gebruiken. Wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder.