Fietspedalen

Fietspedalen kopen en of fietspedaal bestellen? Dat kan bij Het Onderdelenhuis, de fietsonderdelen specialist. Fietspedalen zijn belangrijke elementen op een fiets. Niet alleen verbinden ze de fietser met de fiets maar ook zorgen de pedalen voor een goede ondergrond om je voeten op de laten steunen. Het Onderdelenhuis heeft een uitgebreid assortiment fietspedalen.

Pedalen kopen

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.


Fietspedalen

Een pedaal (van het Latijnse pes, tweede naamval pedis) is een onderdeel van een voorwerp, een machine of een instrument dat dient om met een beweging van de voet die machine of dat instrument te bedienen zoals een fiets. De vorm en plaats van een pedaal is vaak zo gekozen dat de bediening hiervan met een voet ergonomisch verloopt. De meeste mechanische pedalen beschikken over een 'vrije slag': wanneer men het pedaal indrukt is er een kleine speling in afstand tussen het moment van indrukken en het moment van werking.

Wielrenner / racefiets pedalen

Er bestond ooit een type fiets pedaal waarin er een clip om de tenen werd bevestigd, maar die tijden zijn voorbij. Vanaf 1980 bestaan er de racefiets klikpedalen of SPD pedalen. Hiermee klikt je bijvoorbeeld je speciale racefiets schoenen in de fietspedalen, waardoor jij meer grip hebt. Niet alleen kan je nu kracht uitoefenen door te drukken, maar ook door te trekken aan het fietspedaal. Via een zijwaartse draaibeweging komt de racefietsschoen weer vrij van het pedaal. Dit kan in het begin lastig of onwennig aanvoelen, vandaar dat er verschillende moeilijkheid niveaus zijn in de verschillende fiets pedalen.

Fietspedalen met combi functies

Het enige wat van nadeel kan zijn voor de fietser zijn de SPD schoenen. Deze hebben het kliksysteem onder de zolen, maar bij sommige modellen steekt deze nog uit. Tegenwoordig zijn er ook schoenen waarin het systeem in de zolen zit. Voor diegene die niet kunnen kiezen zijn er ook fietspedalen met zowel de klikfunctie als het trappen met normale (fiets)schoenen.

Pedalen bestellen

Wil jij pedalen kopen en of een nieuw fietspedaal bestellen? Dat kan bij Het Onderdelenhuis. Let op! Als je een telefonische bestelling doet. Is de verzending is wel één dag langer dan normaal. Hou hier dus rekening mee, zodat jij het alsnog op tijd kunt gebruiken. Wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder.