Fietskettingen

Fietskettingen kopen en of een nieuwe fietsketting bestellen? Dat kan bij Het Onderdelenhuis, de fietskettingen en tandwielen specialist. Een fietsketting is een onderdeel van een fiets. De ketting is een zogenaamde rollenketting en zorgt voor de krachtoverbrenging van het pedaal naar het achterwiel via de kettingwielen.

Fietsketting kopen

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.


Fietsketting

Een fietsketting is er in verschillende breedtes te koop. Een ketting voor een fiets met een 10-versnellingscassette is smaller dan die voor een bakfiets. Gewone fietsen hebben meestal een ketting van 1/8 inch waarvoor de 1/8" staat voor de inwendige kettingbreedte. Bij fietsen met een derailleur is de inwendige en uitwendige kettingbreedte van belang. De ketting mag niet tussen de tandwielen vallen, het naastgelegen tandwiel niet raken en overeenkomen met de dikte van het tandwiel. Een ketting is dan ook gemaakt voor een bepaald tandwielpakket / cassette.

Tandwielpakket en fietsketting breedte

Hieronder een overzicht van het tandwielpakket met de bijbehorende uitwendige breedte van de ketting: 06 speed - 7,8 mm 07 speed - 7,3 mm 08 speed - 7,1 mm 09 speed - 6,6 tot 6,8 mm 10 speed - 6,2 mm (Shimano, Campagnolo) 10 speed (Narrow) - 5,88 mm (Campagnolo, KMC) 10 speed (Narrow, Direction) - 5,88 mm (Shimano CN-5700, CN-6700, CN-7900) 11 speed - 5,5 mm (Campagnolo, KMC, Shimano CN-9000)

Fietsketting lengte

Om de fietsketting op de juiste lengte te maken, kan met een kettingpons de ketting van het benodigde aantal schakels worden voorzien. Daarbij is het sluiten van de ketting afhankelijk van het type ketting en gebeurt door met de kettingpons een bestaande en niet geheel uitgedrukte pen terug te drukken, met een speciale sluitschakel, of met een speciale verbindingspen. Normaal moet men per twee schakels verwijderen en er weer tussen te plaatsen, tenzij men over een half link (speciale schakel) beschikt.

Fietsketting bestellen

Wil jij een fietsketting kopen en of een speciale, nieuwe fietsketting bestellen? Dat kan bij Het Onderdelenhuis. Let op! Bij een telefonische bestelling dien je er rekening mee te houden dat de verzending wel één dag langer is dan normaal. Hou hier dus rekening mee, zodat jij het alsnog op tijd kunt gebruiken. Wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder.