Derailleurs

Derailleurs kopen en of een nieuwe fiets derailleur bestellen? Dat kan bij Het Onderdelenhuis, de fietskettingen en tandwielen specialist. Een derailleur of fietsversnelling is een onderdeel van een fiets waarmee tijdens het fietsen de fietsketting van het ene kettingwiel naar het andere kettingwiel kan worden gebracht, zodat het verzet van de fiets te beïnvloeden is.

Fiets derailleur kopen

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.


Fiets derailleurs

Er kan onderscheid worden gemaakt tussen een achter- en een voorderailleur. Met behulp van een versteller kan de derailleur worden bediend. Shimano, Campagnolo en SRAM zijn de meest gebruikte merken derailleurs.

Achterderailleur

Een achterderailleur zit bij de kettingwielen (cassette) op het achterwiel. Deze derailleur heeft vrijwel altijd twee kettingwieltjes waarover de ketting geleid wordt. Deze wieltjes worden door een veermechanisme naar achteren gedrukt zodat de ketting bij het kiezen van de verschillende combinaties voortdurend onder spanning blijft. De achterderailleur regelt dus de spanning, en beweegt met de grootte van de kettingwielen mee; voor het grootste kettingwiel is immers meer fietsketting nodig dan het kleinste kettingwiel.

Voorderailleur

De voorderailleur kan de ketting van de op de trapas gemonteerde kettingbladen laten wisselen. Deze derailleur is niet meer dan een geleidebeugel. Het is hier niet nodig de fietsketting onder spanning te houden, want daarin voorziet de achterderailleur reeds.

Afstelling derailleur

Een derailleur dient goed afgesteld te worden. Als dit niet het geval is, loopt de ketting niet recht over de kettingwielen waardoor het geheel gaat ratelen. Daardoor gaat tijdens het trappen energie verloren en ontstaat sneller slijtage. Een verkeerde afstelling kan er ook toe leiden dat de ketting van de kettingwielen raakt, waardoor onder meer ernstige schade aan het achterwiel kan optreden. Er zijn genoeg online video's te vinden die je precies uitleggen hoe je de derailleur goed kunt afstellen.

Derailleur bestellen

Wil jij meerdere derailleurs kopen en of een speciale, nieuwe derailleur bestellen? Dat kan bij Het Onderdelenhuis. Let op! Bij een telefonische bestelling dien je er rekening mee te houden dat de verzending wel één dag langer is dan normaal. Hou hier dus rekening mee, zodat jij het alsnog op tijd kunt gebruiken. Wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder.