Enig resultaat

Coax kabels

Coax kabel kopen en of meerdere coax kabels bestellen? Dat kan bij Het Onderdelenhuis, de specialist voor allerlei videokabels. Een coaxiale kabel (kortweg coaxkabel) is een kabel waarvan de twee geleiders concentrisch zijn.

Coaxkabel kopen

Hirschmann FEKAB 5 4G LTE proof IEC - IEC coaxkabel - 1,5 meter
19,99

Coax kabels

De coaxkabel is een kabel waarvan de twee geleiders concentrisch zijn. Beide geleiders hebben dezelfde as, vandaar de naam coaxiaal. De 'kern' (binnenste koperen geleider) en de 'mantel' (omhullende buitenste geleider, die op aardpotentiaal wordt gehouden) zijn de twee stroomvoerende verbindingen. Doordat de assen van beide geleiders samenvallen, heffen de elektrische en magnetische velden van binnen- en buitengeleider elkaar buiten de kabel vrijwel op, waardoor weinig tot geen stoorsignalen naar binnen of naar buiten kunnen lekken. Een kwalitatief hoogwaardige coaxkabel wordt gebruikt voor hoogfrequente signalen (bijvoorbeeld een televisiesignaal of een signaal in een computernetwerk).

Coax kabel bestellen

De langste coaxkabel die Het Onderdelenhuis verkoopt is 20 meter lang en is goedgekeurd door Ziggo als provider. Hierdoor ben jij verzekerd van een goed signaal. Mocht de 20 meter niet genoeg zijn? Dan kan je bij Het Onderdelenhuis een coaxkabel op maat laten maken. Dit soort coaxkabels komen van de rol en worden zonder aansluitpunten geleverd. Wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder.