Toont alle 22 resultaten

Audio & Video

Voor audiokabels en videokabels en audio video onderdelen kan je terecht bij het onderdelenhuis. Zowel losse stekkers, pluggen, kabels als losse chassisdelen. De chassisdelen zijn zowel mannelijk als vrouwelijk te verkrijgen bij het onderdelenhuis. Voor allerlei soorten producten kan je hier terecht zoals verschillende soorten kabels in HDMI, DVI, VGA, Tulp (RCA / Cinch), XLR, Jack voor je video of audioset. Speakers, bluetooth speakers, soundbars en speakersets, hoofdtelefoons, zowel on-ear als in-ear, microfoons, zowel draad als draadloos, en verschillende soorten radio’s.

Audio video kopen


Audio Video onderdelen

Audio onderdelen kopen, kan bij het onderdelenhuis. Hiervoor heeft het onderdelenhuis juist de afdeling studio & recording. Allereerst vindt je bij ons alles wat je nodig hebt voor het opnemen van muziek. Daarnaast zijn wij er voor de moderne producer: iemand die zelf muziek creëert, voornamelijk met behulp van digitale apparaten. De meeste klanten kiezen voor apparatuur die ze kunnen gebruiken in combinatie met een laptop, tablet of smartphone. Het is echter ook mogelijk om aan de slag te gaan met bijvoorbeeld een volledig zelfstandig werkende recorder.

Audio video onderdelen kopen

Opname apparatuur is de basis van de gemiddelde home- en professionele studio. Alles begint natuurlijk met de microfoon. Voor wie het eenvoudig wil houden, gebruikt een USB-microfoon (direct aan te sluiten op een USB-poort). Wil je meer keus hebben? Kom dan naar het filiaal in het centrum. Voor het vervolgens creëren van een strak eindresultaat en het mixen van opname sporen, komen de diverse soorten studio software goed van pas, evenals monitoring-producten, zoals studio hoofdtelefoons en dj & studio monitoren.

Wat is audio precies

Een audiosignaal is een signaal dat informatie voor het hoorbare frequentiegebied bevat. Het woord audio is Latijn en betekent letterlijk ik hoor (van audire = horen). Een audiosignaal in de lucht is geluid. Om gehoord te kunnen worden zal de toonhoogte ongeveer moeten liggen tussen 20 hertz en 14 tot 20 kHz, afhankelijk van de leeftijd van de luisteraar (hoe ouder hoe minder hoge tonen men hoort en hoe minder gevoelig het oor wordt voor bepaalde gebieden. Zie gehoordrempel). Naast de toonhoogte is ook de geluidssterkte van belang. De minimale sterkte van geluid dat een persoon kan horen is de gehoordrempel en de maximaal verdraagbare sterkte is de gehoor-pijngrens. Ook geluid met hogere of lagere frequenties kan zich door de lucht verplaatsen. Geluiden kunnen met een microfoon opgevangen worden en op deze wijze omgezet worden naar een elektrisch signaal voor opslag, verwerking of versterking. Een audiosignaal kan dus ook een elektrisch signaal zijn, bestemd om na bewerking of transport uiteindelijk weer omgezet te worden naar een hoorbaar signaal. Bij een bandrecorder/cassetterecorder/WAV-recorder worden de signalen gemaakt door bijvoorbeeld een persoon of muziekinstrument via een microfoon omgezet in een elektrisch audiosignaal. Dit signaal wordt vervolgens versterkt, bewerkt en uiteindelijk vastgelegd in de recorder (analoog of digitaal). Bij afspelen wordt de informatie in de recorder (analoog of digitaal) weer omgezet in een elektrisch audiosignaal, versterkt en zo nodig bewerkt en uiteindelijk weer hoorbaar gemaakt via een luidspreker of hoofdtelefoon. Een analoog audiosignaal vergt twee (mono) of drie (stereo) aders, of bij aparte kabels voor de linker- en rechter luidspreker, twee per kabel. Vaak eindigen deze aparte kabels in twee ontblote aders (in totaal vier), die in de geluidsinstallatie worden geklemd, of elk in een RCA, ook wel cinch of tulpstekker genoemd. Een kabel voor stereo, met voor links en rechts een gemeenschappelijke kabel (bijvoorbeeld die van een niet-draadloze hoofdtelefoon), heeft vaak een drie-aderige jackplug, deze plug is in verschillende maten verkrijgbaar, in de kleinste maat is deze plug 2.5mm in de middelste maat is deze plug 3.5mm en in de grootste maat is deze 6.35mm of met een usb-stekker. Voor een draadloos audiosignaal op korte afstanden wordt vaak bluetooth toegepast.