Toont alle 22 resultaten

Armaturen

Armaturen kopen of lamphouder bestellen? Dat is mogelijk bij Het Onderdelenhuis de elektra specialist. Een armatuur is een draagconstructie met lamphouders, voor één of meerdere lichtbronnen. In de volksmond wordt zowel de armatuur, de lichtbron, of het samenstel ervan, veelal een lamp genoemd.

Armaturen kopen


LED armaturen

LED armaturen en LED TL buizen of gewoon een nieuwe LED TL armatuur met moderne TL verlichting? Met een LED TL balk van Het Onderdelenhuis krijg je meer dan een felle lichtbron. De voordelen van TL verlichting zijn namelijk enorm. Buiten het feit dat LED lampen heel zuinig zijn, heb je ook geen opwarm tijd bij een LED TL lampen. Je krijgt dus direct fel licht dat niet flikkert. Dit is bij de traditionele TL verlichting wel het geval. Ook heb je de keuze uit verschillende Wattages en lichtkleuren. Een LED TL straalt geen UV-straling uit en bevat geen zware metalen. Een TL armatuur of een LED TL is dus ook beter voor het milieu. De LED TL verlichting is van het merk Energetic en Osram dit zijn de grootste producenten in LED verlichting ter wereld. Het vervangen van je oude LED TL verlichting is heel makkelijk. Je hoeft enkel je oude armatuur te verwijderen en een nieuwe LED TL armatuur te plaatsen.

Besparen met LED TL armatuur

De LED TL verlichting is de laatste tijd sterk aan het groeien. Je ziet steeds vaker dat de traditionele TL verlichting vervangen wordt door LED TL lamp. Je ziet LED TL verlichting steeds vaker in bijvoorbeeld ziekenhuizen, kantoren, grote werkvloeren en of scholen.

Waarom overstappen op LED

Waarom overstappen op LED? Dit is eigenlijk heel simpel, omdat je veel bespaart op je energierekening. Met LED verlichting bespaar je tot wel 65% op je energierekening. Om deze optimale besparing te behalen raden wij al onze klanten aan om over te stappen op LED armatuur. Hier komen ook nog de indirecte besparingen bij. Een LED TL lamp moet veel minder vaak vervangen worden dan traditionele TL verlichting. Een traditionele TL lamp heeft ongeveer 20.000 branduren. Een LED TL buis geeft je 25.000-50.000 branduren. Het aantal branduren kan verschillen wanneer je je nieuwe LED TL verlichting in oude armaturen laat zitten. Het beste resultaat krijg je met een nieuw TL armatuur LED. Dit is ook de reden dat ons assortiment voor 100% bestaat uit LED armatuur.

Welk TL LED Armatuur moet je kopen?

Bij het overstappen op TL verlichting wil je natuurlijk wel hetzelfde soort licht behouden als het licht van je oude TL lamp. Hierin onderscheiden we een aantal factoren. Om te beginnen met het type TL buis. Wij bieden je een TL armatuur met twee verschillende types LED TL buizen. Een LED TL buis T5 en een LED TL buis T8. Het verschil in deze twee types is heel makkelijk. Een TL lamp T5 heeft een diameter van 5 cm en de TL lamp T8 heeft een diameter van 8 cm. beide zijn energie zuinig en leverbaar in verschillende Wattages en lichtkleuren. Verder zijn er ook verschillende types TL armaturen. Deze worden aangegeven met een IP codering. Deze codes geven het type TL armatuur aan en wijzen op een aantal belangrijke punten. De drie meest voorkomende types zijn IP20, IP44 en IP65.

Hieronder wordt het verschil uitgelegd:

 • IP20 alleen voor binnen gebruik, geen bescherming.
 • IP44 beschermd tegen scherpe voorwerpen en is plensdicht.
 • IP65 Stof en waterdicht.
 • Door naar de IP codering te kijken kun je je makkelijk oriënteren en vind je gemakkelijk en snel de TL armatuur die bij jouw toepassing past. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar LED TL armatuur waterdicht? Dan heb je de TL LED armatuur nodig met IP65.

  Welk Wattage TL armatuur moet je kopen?

  Ook bij TL verlichting is er de keuze tussen verschillende Wattages en lichtkleuren. Voor informatie over de lichtkleur en het wattage van LED verlichting verwijzen we je graag door naar onze verkoopwijzer. Hier vind je alles wat je moet weten over de verschillende soorten LED verlichting.

  LED armatuur kopen?

  Onze LED TL armatuur zijn makkelijk in opbouw omdat ze handig te installeren zijn. Heb je na het lezen van onze verkoopwijzer toch nog vragen over LED TL armatuur kopen? Dan mag je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Onze medewerkers staan altijd klaar voor je en hebben overal een antwoord op.