Toont alle 3 resultaten

Alkaline batterijen

Alkaline batterijen kopen en of online bestellen? Dat kan bij Het Onderdelenhuis de specialist voor iedere Alkaline batterij. Alkalinebatterijen vinden gebruikstoepassing in bijvoorbeeld: speelgoed, flitslampen van camera’s en mp3-spelers. De alkalinebatterij is een batterij met goede prestaties, zelfs bij lage temperaturen. Ook hebben deze batterijen een hoog opslagvermogen en een lange levensduur.

Alkaline batterijen kopen


Alkalinebatterijen

Een alkalinebatterij is een bron van elektrische energie. Het is een type batterij dat zijn functie dankt aan de elektrochemische reactie tussen zinkpoeder (Zn) in de vorm van een pasta (de anode), en mangaandioxide (MnO2) samen met grafiet (de kathode). Als elektrolyt wordt gebruikgemaakt van het alkalische materiaal kaliumhydroxide (KOH), waaraan het zijn benaming dankt. De alkalinebatterij is een type wegwerpbatterij die wel 3,5 keer meer energie levert dan de zink-koolstofcel. Dit komt doordat de zinkpoederpasta veel meer zinkoppervlakte heeft dan een huls uit zink zoals die in een zink-koolstofcel wordt gebruikt.

Soorten alkaline batterijen

Alkaline batterijen zijn er in verschillende groottes, waaronder alkaline AAA, alkaline AA, alkaline C, alkaline D en alkaline 9V batterijen. AA is de meest gebruikte alkaline batterij terwijl het gebruik van AAA alkaline batterijen snel groeit. Ook alkaline knoopcellen zijn in verschillende groottes verkrijgbaar en hebben vaak de aanduiding LR of AG in de benaming. De meest gangbare typen alkaline batterijen hebben een spanning van 1.5V, daarnaast zijn er ook alkaline batterijen van 12V, 9V, 6V en zelfs 4.5V batterijen.

Hoe bewaar je alkaline batterijen?

Het beste is om batterijen op een koele en droge plaats te bewaren. Koel is niet hetzelfde als koud. Een droge ruimte op kamertemperatuur -niet bij de verwarming- is meer dan voldoende. Een andere tip is om deze batterijen te bewaren op een vaste plek en zorg dat je nieuwe en gebruikte batterijen gescheiden houdt van elkaar. Lege batterijen horen niet in de prullenbak maar kan je bij het Klein Chemisch Afval plaatsen.

Alkaline batterijen mee op vakantie

Voor het meenemen van alkaline batterijen aan boord van een vliegtuig, zowel in de handbagage als in ruimbagage zijn geen restricties van toepassing. Deze batterijen kunnen over het algemeen voor persoonlijk gebruik veilig mee op reis worden genomen. Check nog wel altijd de voorschriften van de luchtvaartmaatschappij om je ervan te verzekeren dat ze geen uitzondering op de regel(s) hanteren.

Alkaline batterij bestellen

Ben jij opzoek naar speciale Alkaline batterijen? En kan jij ze nergens vinden? Geen zorgen! Neem gerust contact op met Het Onderdelenhuis. Wij kunnen aan alle batterijen komen! Dus ook die speciale batterij die jij zoekt. Mochten wij deze niet op voorraad hebben liggen. Dan duurt de levering een dag langer. Hou hier dus rekening mee. Om er zeker van te zijn dat jij de juiste batterij(en) krijgt. Kan je het beste vrijblijvend contact opnemen met Het Onderdelenhuis.